Materijali

MERMER

Mermer ili Mramor je metaformna stena koja je nastala ponovnom kristalizacijom krečnjaka ili dolomita. Zbog svoje lepote mermer je veoma cenjen u građevinarstvu kao ukrasni kamen.


GRANIT

Granit je dubinska magmatska stena. Široko je rasprostranjen u zemljinoj kori. Nastao je hlađenjem i učvršćenjem užarene magme u unutrašnjosti Zemlje. Jedan je od najtvrđih materijala. Pošto je čvrst i otporan materijal veoma mnogo se koristi u građevinarstvu. Stari Egipćani su ga koristili za izgradnju obeliska.


KOMPOZIT

Kompozitni materijali (veštački kamen) se sastoje od 93% mlevenog prirodnog kamena (mermer, granit...) kombinovanim sa specijalno formulisanim polimerom koji obezbeđuje veću čvrstinu i izdržljivost kao što je to slučaj sa tradicionalnim kamenom. Obradjuje se na isti način kao i prirodni kamen. Rezultat je proizvod koji svojim fizičkim karakteristikama nalikuje prirodnom kamenu, ali je daleko poboljšanih estetskih, mehaničkih, termičkih, hemijskih i antibakterijskih svojstava. Takođe, znatno je jeftiniji nego prirodni kamen!


Mapa

Kontaktirajte nas

GRANIT VKN d.o.o
16. oktobra 34
Beograd Zvezdara

Telefoni:
011/2639-500
011/3281-907

Email: office@granitvkn.rs